Kan je een Soundbar gebruiken zonder Subwoofer?

Het is goed om de juiste combinatie van luidsprekers te hebben. Een goede soundbar en een goede subwoofer kunnen u een eersteklas luisterervaring bezorgen. Of u nu naar uw favoriete nummer luistert of naar de nieuwste hitfilms kijkt, een uitstekend geluidssysteem kan een vitale rol spelen. Maar vaak is zo'n traditionele opstelling niet mogelijk of niet handig. Vaak houden de meeste mensen van een rechttoe rechtaan opstelling, of gewoon een eenvoudige soundbar.

Maar, kun je een soundbar gebruiken zonder subwoofer? Ja. Een soundbar kan ook zonder subwoofer werken, al kan dat de geluidskwaliteit beïnvloeden. Een soundbar zonder subwoofer mist de kwaliteit van de lage frequenties, die worden geproduceerd door instrumenten zoals drums, basgitaar, sommige blaasinstrumenten, en baskeyboards. Als gevolg daarvan kan het geluid dun klinken.

The difference between a soundbar and a subwoofer is their function. Soundbars are made to deliver enhanced stereo sound and a surround-like experience with good bass response. Subwoofers, however, are specifically designed to handle bass frequencies. In this article, we discuss whether a soundbar by itself is good enough for gaming and other alternatives for people who have budgetary and spatial limitations.

Redenen om geen subwoofer te gebruiken met uw soundbar

Kleine ruimte

Uiteraard, de ultieme setup voor uw gaming zou een gaming PC desktop met een groot scherm TV en receiver goede 5 of 7.1 geluidssysteem met een geweldige sub zijn. Echter, met ons arme zappen die niet beschikken over een 20-voet woonkamer en een mooi landhuis en wonen in een appartement, moeten we nadenken over wat we gaan worden zetten in een gaming ruimte. Sandbar is een goed alternatief voor een volledige opstelling, omdat het wel middentonenreizigers heeft en een beetje tempo, afhankelijk van hoe goed je soundbar is.

Een andere goede reden voor het hebben van een soundbar in kleine ruimten als u rondreist, hotel naar hotel, als u reist of als u naar het huis van een vriend gaat en nog steeds wilt dat omhoog met uw gaming laptop, een soundbar kan meer draagbaar zijn. En er zijn mini-soundbars die u kunt krijgen voor uw laptop of zelfs als je gewoon wilt om uw gaming ervaring te verplaatsen van uw slaapkamer naar de keuken.

Kleinere budgetten

Met een soundbar hebt u een volledige installatie zonder dat u andere apparatuur zoals een receiver hoeft aan te schaffen. Je kunt er een van Amazon kopen voor minder dan $70 of een behoorlijk degelijke voor $300, wat nog steeds een betere prijsklasse is dan een volledig high-end systeem.

Appartementen

Een andere overweging voor appartementsgebouwen is dat u misschien geen mooie dreunende bas wilt die door de muur van uw buren gaat. U kunt nog steeds een vrij fatsoenlijke game-ervaring krijgen zonder een headset met behulp van uw soundbar en uw buren niet zo ergeren als u de sub weglaat.

Soundbar zonder een sub kan een goed alternatief voor alleen het gebruik van uw crappy monitor luidsprekers of bluetooth-luidspreker of met een headset op de hele tijd, vooral als je met vrienden bent.