Wanneer 5.1 Surround Soundbar gebruiken?

Er zijn redenen genoemd waarom u een 2.1 soundbar zou overwegen boven een 5.1 surround sound, er zijn vele redenen waarom u een 5.1 kanaals systeem zou verkiezen boven een 2.1 kanaals systeem.

Hoeveel kanalen heeft een Sound Bar?

Ik ging ervan uit dat een soundbar alleen in 2 of 2.1 kanalen bestond. Ik was verbaasd te horen dat soundbars maar liefst 7.1.4 kanalen kunnen hebben! Terwijl ik de eerste 2 getallen (X.X.) besprak, verwijst het derde getal (X.X.?) naar "het aantal hoogte- of sfeerkanalen dat is ontworpen om de luisteraar onder te dompelen door het produceren van overhoorbare geluidseffecten.

Dit betekent dat 4 van de 7 luidsprekers verhoogd zijn om geluiden als overvliegende vliegtuigen na te bootsen. Een 7.1.4 systeem is een premium systeem dat betekenis andere functies, waaronder een draadloze subwoofer, HDMI-ingang, en uitgangen omvat. En audio met hoge resolutie.

Waarom zijn Soundbars zo populair?

Ik heb geleerd dat soundbars populair zijn geworden als gevolg van flatscreen-TV's. In het verleden waren CRT- en project-TV's groot genoeg om hoogwaardige luidsprekers en de nodige drivers te bevatten.

Toen de TV's echter steeds platter werden, moesten bij ontwerpbeslissingen bepaalde componenten worden verwijderd. Tot de onderdelen die werden verwijderd, behoorden grotere luidsprekers van hogere kwaliteit en de benodigde audio-hardware. Deze luidsprekers werden vervangen door de huidige benedengemiddelde luidsprekers.

Als u zich ooit hebt afgevraagd waarom u het volume helemaal omhoog moet draaien, kunt u dat aan plattere schermen danken!

Hoe kom ik het aantal kanalen te weten?

De beste manier om het aantal kanalen te bepalen is door te kijken naar het display op de doos of website. Het aantal luidsprekers is meestal gelijk aan het aantal kanalen. Ook de meeste soundbars geven trots het aantal kanalen aan.

Als u het aantal kanalen niet kunt vinden op de doos of het display, kijk dan in de productspecificaties. De productspecificaties, te vinden op de achter- of zijkant van de doos, en online, vertellen u het exacte aantal kanalen dat het systeem bevat.

Kan ik meer kanalen toevoegen?

Het antwoord is misschien, want het hangt van een aantal factoren af. De mogelijkheid om kanalen toe te voegen hangt af van het maximum aantal kanalen waarvoor het systeem is geconfigureerd en het aantal luidsprekers dat bij het systeem is inbegrepen.

Als op een soundbar bijvoorbeeld staat dat hij klaar is voor 5.1, betekent dit meestal dat er geen 5 luidsprekers zijn inbegrepen, maar dat u het verschil kunt toevoegen. Als de soundbar een 2.1-systeem is, en er zijn 2 luidsprekers inbegrepen, kunt u niet meer luidsprekers toevoegen.