Moeten soundbars compatibel zijn met 4k?

Vroeger speelde ik veel videogames. Toen de nieuwste Xbox uitkwam, kocht ik een nieuwe 4K-tv om mijn game-ervaring te verbeteren. Vervolgens begon ik te kijken naar de aanschaf van een soundbar om mijn game-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Een vraag die ik online probeerde te vinden is de volgende: Moeten soundbars 4k-compatibel zijn?

Kortom, soundbars hoeven niet 4K-compatibel te zijn. Soundbars zijn ontworpen om audio uit te voeren, ze kunnen het audiosignaal van de tv ontvangen. Er zijn soundbars die videosignalen accepteren via een doorgeefluik. Soundbars manipuleren zelf geen videosignalen.

Lees verder om meer te leren over soundbars en hun compatibiliteit met 4K. We zullen het ook hebben over 4K pass through, inclusief wanneer u er een nodig hebt en wanneer u er geen nodig hebt.

Zoals ik al zei, is uw soundbar mogelijk compatibel met 4K-TV's uit de doos. Voor we verder gaan, kijken we eerst even naar wat een soundbar is en hoe hij werkt.

Wat is 4K?

Volgens Wikipedia is "4K een resolutie van een elektronisch beeldscherm." Deze resolutie biedt een verbeterde beeldkwaliteit in vergelijking met hoge en standaard definitie. Momenteel zijn er vier soorten resoluties:

  • Standaard definitie: resolutie tot 576 videosignaal
  • Hoge definitie: resolutie tot 1080P
  • 4K: resolutie tot 4.000 pixels
  • 8K: resolutie tot 8.000 pixels

Momenteel is de 4K-resolutie de norm, maar 8K zou binnen enkele jaren moeten worden ingevoerd.

Wanneer is mijn Soundbar 4K-compatibel?

Als je soundbar video-compatibel is, kun je hem laten zoals hij is of je apparaat op je tv aansluiten en vervolgens de tv op de soundbar aansluiten. Mijn persoonlijke voorkeur is om mijn apparaten aan te sluiten op de tv, en dan mijn tv aan te sluiten op mijn soundbar

Laten we nu eens kijken naar onze opties als onze soundbar niet 4K-compatibel is.

Wat als mijn soundbar niet 4K-compatibel is?

Als u geen video kon ontvangen via de verbinding apparaat -> soundbar -> TV, dan zijn er een paar opties die we kunnen volgen om alles weer werkend te krijgen.

Optie één is het apparaat rechtstreeks aansluiten op de TV, en vervolgens de TV aansluiten op de soundbar. Dit is de makkelijkste en meest eenvoudige optie. Op deze manier kan elk onderdeel (TV, apparaat, soundbar) doen waar het het beste in is.

De tweede optie is om een soundbar te kopen die video in en out accepteert. Dit is een dure optie, maar het is een mogelijkheid als u geld wilt uitgeven.

Van al deze opties raad ik aan om je tv op je soundbar aan te sluiten, en dan je apparaat op je tv aan te sluiten.