Hebben Soundbars receivers nodig?

Wanneer men aan eersteklas geluid en TV's denkt, begint men te denken aan enorme surround-klanken met grote luidsprekers. Het zou gemakkelijk zijn voor iemand om te denken, als ze willen de beste kwaliteit audio tijdens het kijken naar TV of het luisteren naar muziek, moeten ze een ontvanger.

Wat is een ontvanger?

Kort gezegd is een receiver (ook wel A/V-receiver genoemd) een apparaat dat audio en video van verschillende bronnen geleidt. De ontvanger is verantwoordelijk voor het leiden van de audio- en videosignalen naar de juiste plaatsen. Daarnaast kan de ontvanger verantwoordelijk zijn voor het aanpassen van de audio- en video-instellingen.

Wat is het doel van een ontvanger?

Zoals ik al zei, is het doel van een ontvanger het audio- en videoverkeer naar de juiste plaats te leiden. Laten we eens naar een paar voorbeelden kijken.

Laten we eens aannemen dat je een heleboel audio- en videoapparatuur hebt, dat je het volgende bezit en wat wilt aansluiten:

  • 5 luidsprekers
  • 1 subwoofer
  • 1 Xbox
  • 1 kabeldoos
  • 1 PlayStation
  • 1 Blue-ray speler

U hebt in totaal 4 video- en 5 audioapparaten. U wilt de ingangen gemakkelijk kunnen veranderen en voor elk apparaat verschillende audio-instellingen hebben.

Het bovenstaande voorbeeld is het perfecte voorbeeld voor een receiver, aangezien dit apparaat alle nodige aanpassingen kan maken met één druk op de knop. Met slechts 1 druk op de knop kunt u overschakelen van een kabelbox naar een Xbox, het volume harder of zachter zetten en de bas instellen.

Hoe zijn soundbars en receivers vergelijkbaar?

Zowel soundbars als receivers produceren geluid van hoge kwaliteit in vergelijking met TV-luidsprekers. Bovendien produceren ze allebei een hoger decibelniveau dan de luidsprekers die bij een TV worden geleverd.

Een andere gemeenschappelijke eigenschap van soundbars en receivers is de routering en omleiding van audio- en videosignalen. Soundbars gebruiken pass-throughs om videosignalen naar een TV te sturen. A/V-receivers gebruiken een soortgelijke technologie.

Zowel soundbars als receivers kunnen meerdere ingangen hebben voor meerdere apparaten. Een soundbar kan 2 poorten hebben met het label "HDMI IN" terwijl een A/V-receiver er een paar meer kan hebben.